پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 204686
واکنش‌هاي سه‌گانه اسرائيل براي مقابله با ايران
تاریخ انتشار : 1395/01/18 09:47:10
نمایش : 1227
اسرائيل در يک دهه اخير از سه اقدام براي مقابله با ايران استفاده کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، اسرائيل از همان اوايل پيروزي انقلاب اسلامي به دنبال ضربه زدن به منافع ملي و جمهوري اسلامي ايران در منطقه غرب آسيا بود و در اين مسير هر اقدامي را انجام داد.

ارتش اسرائيل که بارها حد فاصل سال هاي 1948 تا 1973 بر ارتش هاي مهم اتحاديه عرب پيروز شد، لذا خود را در منطقه بي رقيب مي دانست با امضا معاهده صلح "کمپ ديويد" به دنبال گسترش سرزمين هاي اشغالي بود.

اما با پيروزي گفتمان انقلاب اسلامي در سال 1979 ميلادي و ايجاد جنبش هاي مردم نهاد ضد اسرائيلي در کشور ، گروه هاي مقاومت از ايران اسلامي الگوي معنوي گرفتند و اعتماد به نفس خود را بازيافتند و توانستند در قرن 21 بارها ارتش اسرائيل را شکست دهند .

مقامات "تل آويو" که در جنگ سخت از رهپويان جمهوري اسلامي ايران شکست خورده بودند ، به طور کلي سه استراتژي را براي خود تعريف کردند که تضعيف مقاومت اسلامي لبنان و فلسطين، اختلاف افکني بين ايران و کشورهاي عربي و به خصوص کشورهاي حاشيه خليج فارس و ايجاد جنگ داخلي در کشور همپيمان ايران (يعني سوريه) از جمله آن بود.

 ***استراتژي اول: تضعيف مقاومت اسلامي فلسطين و لبنان

اسرائيل در يک دهه اخير تلاش کرده تا با ايجاد يک جنگ سخت ، گروه هاي مقاومت اسلامي در منطقه را از بين ببرد که تاکنون اين راهبرد شکست خورده است. جنگ 33 روزه جولاي و آگوست 2006 نشان داد که ديگر "دکترين تحميل خواسته" يا "سرزمين هاي سوخته" ارتش اسرائيل موثر نيست و تيپ زرهي نخبه رژيم صهيونيستي به نام "گولاني" با انبوهي از گروه هاي مقاومتي بايد نبرد کنند که داراي انواع موشک هاي ضد زره و سطح به سطح هستند و اين موضوع هم در اطراف "غزه" و هم در "جنوب لبنان" به خوبي اثبات شد.

فلسطين هم در جنگ با اسرائيل به موفقيت هاي مهمي دست پيدا کرد که مهمترين آن در جنگ تابستان سال 2014 بود که علاوه بر اينکه ارتش اسرائيل در نبرد زميني شکست خورد، هزاران موشک به سمت  سرزمين هاي اشغالي همجوار با غزه شليک  شد.

پس از وقوع جنگ 33 روزه با حزب‌الله در حقيقت اولين جنگ نامتقارن با اسرائيل  صورت گرفت که يک فراز بسيار تعيين کننده درتاريخ مقاومت محسوب مي‌شود و پس از آن ظهور جريان بيداري اسلامي در منطقه، رژيم صهيونيستي  را با فضاي ديناميکي جديدي مواجه  ساخت.

 از اين زمان به بعد اتفاق راهبردتري رخ داد که مي‌توان آن را به انجام عمليات معکوس تعبير نمود؛ جريان مقاومت که در حال توسعه قلمرو گفتماني جديد بود، فضا را از جريانات ارتجاع عربي گرفت و يک جنبش سراسري در منطقه ايجاد کرد.

** اختلاف افکني بين ايران و کشورهاي عربي

مقامات "تل آويو" تمام تلاش خود را مي کنند تا بين ايران و کشورهاي عربي فاصله بيندازند که يکي از سناريوهاي آن ها دوستي با عربستان سعودي است که البته در قطع رابطه اخير رژيم سعودي با ايران، اسرائيل نقش تاثير گذاري داشت.

پس از سقوط صدام و تحولات مصر، پادشاهي عربستان سعودي داراي اعتماد به نفس بيشتري شد و با جا به جايي نسلي در هيات حاکمه، تفکرات نويني در دستگاه حکومتي به وجود آورد  و از حالت انفعالي به حالت مهندسي شده و ديناميک تغيير يافت تا جايي که اکنون به مثابه يک بازيگر مخرب در منطقه،  دو مقوله مهم  "ايران‌هراسي" و "شيعه‌هراسي"  را در سرلوحه امور خود قرار داده است.

 در اين راستا يکي از اقدامات قابل توجه رژيم  سعودي تاسيس مدرسه مدينه با گرايشات سلفي و تکفيري در مقابل "مدرسه الازهر" بوده  که داراي گرايش معتدل‌تر و "گفتمان هژمونيک"  است،  مي‌باشد.

در خصوص سياست‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي عربستان دو نوع تفکر وجود دارد: اول اينکه تصميمات و سياست‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي عربستان کاملا در امتداد سياست‌ها و ديکته شده از سوي آمريکا است .

دومين نظريه اين است که با توجه به برخي رويدادها عربستان مي‌تواند کنشگر مستقلي باشد؛ ضمن اينکه توافق هسته‌اي ايران و 6 قدرت جهاني  به حس بي‌اعتمادي مشترک ميان رهبران جوان و ماجرا جوي عربستان نسبت به آمريکا نيز دامن زده و  مجموع اين توافقات مي‌تواند اين احتمال را پديد آورد که عربستان و رژيم صهيونيستي با محوريت ضديت با جمهوري اسلامي مي‌تواند در نهايت به هم نزديک  شوند که اين سناريو در حال پيگيري است.

**تضعيف کشورهاي همپيمان ايران

سناريو ديگري که اسرائيل دنبال مي کند اين است که همپيمانان ايران همچون سوريه را در تنگناه قرار دهد و جنگ داخلي 5 سال اخير نشان مي دهد که اسرائيل و گروه هاي تکفيري در تعامل هستند.

ديدگاه‌هاي راهبردي پيرامون سوريه سه موضوع را دنبال مي‌نمايد: "ايران- سوريه"،‌ "حزب‌الله- سوريه" و "پرونده فلسطين"  در سوريه؛ ضمن اينکه در گذشته‌اي نه چندان دور ارتش قدرتمند سوريه يکي از تهديدات رژيم صهيونيستي بود که اکنون از نظر مقامات اطلاعاتي اسرائيل ديگر تهديدي محسوب نمي‌شود.   

"يوسي کوهن" رئيس دستگاه اطلاعاتي اسرائيل در اين زمينه اظهار داشت:  کشوري نيست  که اسرائيل بتواند با آن جنگي تمام عيار را شروع کند. چيزي به نام ارتش سوريه ديگر در عمل وجود ندارد، اردني ها نيز با ما نخواهند جنگيد و حزب الله لبنان نيز تانک ندارد؛  ضمن آنکه با مصر هم توافق صلح امضا کرده ايم که اميدوارم به ثبات منجر شود.

 

در مجموع اسرائيل به دنبال بي ثبات کردن اطراف ايران است که البته تمام طرح هايش با شکست مواجه شده و گروه مقاومت بزرگي همچون حزب الله را در نزديکي سرزمين هاي اشغالي مي بيند که در صورت بروز درگيري  هزاران موشک به "تل آويو" و "حيفا"  شليک خواهند کرد.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html